Een passie voor macarons

9 april, 2023.
Afbeelding
macaron

De macaron is zowat het meest begeerde koekje in Parijs en ongetwijfeld één van de symbolen van de Franse Art de Vivre, maar van waar komt de macaron? Frankrijk of verder weg? Is het heel oud, of minder oud dan we denken? De macaron had vele levens voordat het is geworden tot wat het nu is, twee halve luchtige amandelkoekjes, verenigd door ganache, crème of jam.

Terwijl sommige bronnen melden dat de oorsprong van de macaron uit de middeleeuwen komt, zou de officiële geschiedenis van de Franse macaron in de Renaissance begonnen zijn, dankzij een koningin die uit Italië kwam, koningin Catherine de Medici. Zij bracht de kleine amandelkoekjes mee, waarschijnlijk geïnspireerd op een oosters gebakje. Anderzijds zou de naam afkomstig zijn van het Italiaanse Maccherone of Macaroni ... Dit zou echter meer een verwijzing zijn naar de vorm en grootte van de eerste recepten. Naast deze nummer 1 legende claimen veel Franse regio's aan de oorsprong te liggen van het koekje.

Pas in de 19de eeuw zou het idee zijn ontstaan om twee koekjes bij elkaar te brengen. Nadien kwam de jam, room of ganache er pas tussen. Ten slotte kwam het idee om het koekje te kleuren en op smaak te brengen uit Parijs. De 'Parijse macaron' was geboren en werd al snel een wereldster!

PAUL maakte van de macaron een klein gelukje om van te genieten in het dagelijkse leven. Daarnaast bleef de magie bewaard voor enkele exceptionele momenten: verfijnde desserts, feestelijke diners, officiële evenementen, stijlvolle afternoon tea en kindersnack. Ontdek jouw favoriete smaak bij PAUL: pistache, framboos, mokka, chocolade, citroen, vanille.